domingo, 16 de diciembre de 2012

Conclusió: bona comunicadora


Després d’anar observant, seguint, analitzant i escoltant a Júlia Otero en diversos llocs, i tenint en compte tot allò que ha fet durant al llarg de la seva carrera professional, vam arribar a la conclusió (tenint en compte el que hem après durant tot el curs a classes de COED i també amb el llibre “Com parlar bé en públic”) que Júlia Otero és una bona comunicadora perquè:

1.       La seva forma de parlar és clara, no utilitza paraules de cap argot especial i ho fa d’una forma entenedora.

2.       S’expressa amb naturalitat, sense dir moltes frases complexes.

3.       Utilitza l’humor per a fer els seus discursos més divertits i perquè tothom presti atenció i tingui interès en el que esta dient.

4.       En alguns moments utilitza citacions perquè veiem que és una persona culta i així pugui captar l’atenció del públic.

5.       Expressa la seva opinió clarament, de manera que no tingui un doble sentit.

6.       Parla i es fa escoltar a través de diferents medis (ràdio, televisió, facebook, bloc, twitter...), on es poden observar totes les característiques anomenades anteriorment.

7.       Parla de temes d’actualitat, sobretot es basa més en la política, per cridar l’atenció del seu públic i l’interès de molta gent.


Aquesta és la nostra bona comunicadora.

Facebook



Júlia Otero aquest divendres va compartir aquest enllaç ¿El hobbit? Más de lo mismo on deia que a Carlos Boyero li aburria aquesta pelicula tant com a ella. I que van tenir bronca amb els adoradors de la trilogia del senyor dels anells.

I també va penjarr aquesta  foto on informa que són un total de 8.500 amics a Facebook i dóna les gràcies.



Vacances i les carreteres



Queda gairebé una setmana i poc per les vacances de Nadal. I volíem penjar aquest article ja que creiem que es una bona noticia.
Es titula “ No todo es malo”
I ens parla sobre que aquest estiu s'ha matat molta menys gent a les carreteres. No se sap si per prudència o per desistiment de les vacances, però la xifra surt així.
Esperem que aquestes vacances de nadal es baixi molt més la xifra i us desitgem unes bones vacances a tots!

Aquí teniu l’enllaç

No em ratllis!

No em ratllis és un programa de TV3 on els infants des de la seva innocència, fan sovint preguntes d'adult sobre temes de la vida quotidiana. El rpograma és presentat per Júlia Otero i cada setmana tenen un convidat diferent, que establiran diàleg i debat entre els nens.

La postura que manté la presentadora és molt còmode i molt natural, els hi fa preguntes als nens i aquests amb la seva innocència responen el que creuen. Ulilitza un registre més col·loquial ja que tracta amb nens.

Us deixem amb aquest enllaç on podeu trobar un resum del programa:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/442709

sábado, 15 de diciembre de 2012

Titulares que hielan la sangre


Vam llegir aquest article i ens va sorprendre molt. Júlia ens parla sobre una actualitat, que ens està afectant ara, la crisis. I ens comenta que a Grècia s’autoritzarà la venta d’aliments caducats a un preu menor a l’original.

“Quién más quién menos se ha comido alguna vez un producto caducado” ens diu Júlia Otero. I ens explica que encara que les empreses solen actuar amb excés per protegir la seva reputació però tot i això aquests aliments tenen qualitat dubtosa.

Si voleu llegir més sobre aquest article us deixem l’enllaç:

viernes, 14 de diciembre de 2012

Entretenir



Com tota bona comunicadora, ha de saber entretenir i despertar un interés al públic que la está escoltant. I com una bona seguidora de facebook comparteix fotos per entretenir, donar un missatge, o fer pensar.

Algunes fotos compartides ens són aquestes:




jueves, 13 de diciembre de 2012

Cero patatero


El 7 de desembre del 2012, Julia Otero va publicar un article a “El Periódico” on ens parla del Consell de Ministres que no han fet res per no re valoritzar les pensions o crear un impost estatal sobre els depòsits bancaris. Y ens explica el nou impost sobre els depòsits bancaris.


És un article d’opinió, on ella ens dóna la seva opinió tal qual com la pensa. Utilitza frases com “Resulta que el Gobierno se ha sacado de la manga – o tal vez habría que decir que del cubilete…”

Julia Otero és molt directe i franca en dir les coses, utilitza també en algunes frases un llenguatge familiar, no tant formal. Però crec, que es una bona mesura per integrar a la gent i dóna una certa confiança.
Si voleu llegir l’article aquí us deixem l’enllaç:


martes, 11 de diciembre de 2012

Tweet


Després de la reforma que va presentar el ministre d'educació José Ignacio que obliga a les comunitats amb llengua cooficial a garantir "en totes les etapes educatives obligatòries que les llengues cooficials siguin oferides en les diferents assignatures en proporcions equilibrades en el número d'hores lectives". Si no ho fan, hauràn d'oferir als pares la possibilitat d'escollir la llengua vehicular.

D'aquí els tweets que escriu Júlia Otero:



lunes, 10 de diciembre de 2012

Ayudadme a acabar la frase:

El passat 9 de desembre, Julia Otero va publicar al seu Facebook una frase que crec que val la pena publicar, ja que fa participar a totes aquelles persones que vulguin mostrar la seva opinió. Gràcies a aquesta frase podem demostrar que la fa ser una bona comunicadora, ja que fa que el públic interactuin amb ella.

Foto: Ayudadme a acabar la frase: "Cada vez que escucho hablar a Fátima Báñez................"


"Cada vez que escucho hablar a Fátima Báñez................"

A dia d'avui, aquesta frase ha sigut acabada per unes 249 persones, evidentment també hi ha comentaris que no necessàriament acaben la frase.





- Web consultada:

https://www.facebook.com/juliaoterosomossom


jueves, 6 de diciembre de 2012

Júlia en la Onda

Ahir dia 5 de desembre del 2012, Júlia Otero va entrevistar al cuiner Carlos Herrero, per parlar del seu nou llibre "Mis recetas favoritas".

Durant l'entrevista, Júlia va llegint cites que apareixen en el llibre i li va preguntant sobre aquestes, per exemple li pregunta quin aliment mai hi afageix als seus plats, ell li respón la mantega, el formatge i la llet. Parlen del menjar de la crisis o de reciclatge, que abans en època de guerra era molt comú i que ha tornat a aparèixer. A la Júlia li sobte que en el llibre parli bé del menjar precuinat, ell afirma que és bo i que sempre es pot millorar afegint-hi el que falti o el que vulguis.
En el llibre hi ha un capítol sencer que parla de les truites de patates, Carlos Herrero diu "Voy buscando la tortilla de patatas perfecta por España" no ha trobat cap que superi a la de la seva mare.
L'entrevista finalitza parlant d'una pregunta que li va fer Carlos Herrera al president d'Espanya, ja que l'entrevistat és apolític.
 
L'entrevista es fa amena ja que Júlia explica anècdotes, amb això aconsegueix un clima familiar i proper. Es nota que són amics entre ells ja que demostren una actitud còmode i amigable.

Us deixem l'entrevista per si la voleu escoltar:

http://podcast.ondacero.es/mp_series1/audios/ondacero.es/2012/12/05/00115.mp3

martes, 4 de diciembre de 2012

Buenafuente i Berto "TODO ESTO NO TENDRÍA SENTIDO SI NO HUBIERA UNA BUENA QUÍMICA PERSONAL


Avui parlaré de l'entrevista que Júlia fa a berto i bonafuente.

Comença, parlant de com van ser els seus principis als mitjans de comunicació, que casualment tots dos han fet el mateix recorregut. Primer radio, televisió i ara el teatre.

L'entrevista és per parlar de la nova obra de teatre "NADIE SABE NADA" . Júlia molt curiosa li pregunta el perquè d'aquest títol. Ells responen en forma d'anècdota i que és una expressió que un dia li van dir a Buenafuente per a tractar de treure'ls del amunt i que deixara d'insistir.

L'entrevista es va desenvolupam de forma molt amistós i familiar.

Comencen a explicar de què tracta l'obra i Julia pregunta si esta guionitzat, ja que l'obra és una diàleg entre ells. Buenafuente diu que n'es una obra tota plena d'improvisacions. Això fa que Júlia els sorprèn amb quan planteja una pregunta trampa la qual ells cauen, i és la següent: Si l'obra es basa en un diàleg improvisat, quan aquestes diàlegs es vagin repetint de forma continuada, alguns gags que sorgeixen tornaran a pareixen per què funcionen, però lo que s'anirà perdent improvisació i se convertira en un guio.

Aquesta pregunta afirmació els sobte a tots dos, i ho reconeixen, però intentaran que no sigui així ja que entre ells hi ha molta quimica i es coneixen molt bé.

En l'entrevista critiquen l'estat de la crisis de les televisions i comparen els programes espanyols amb els dels americans.

Aprofiten per a fer una previsió del futur, de la tecnologia informàtica i la televisió. On la televisió que avui coneixem desapareixerà i es reinventara en una televisió que la podrem configurar nosaltres desde bases de dades, fent las teva pròpia parrilla televisiva.

En el tema de l'humor, cal dir que, Julia intenta explicar  o recordar acudits de com es comunicant les persones majors del poble i comencen tots tres a fer humor. Julia intenta explicar un altre acudit, però la realitat que no es la seva especialitat, lo seu es mes, l'humor sarcàstic i metafòric de la critica.

A continuació parlen de les descobertas que a fet Buenafuente, de personatges còmics com Goodoy i Berto.

Per a ell el que es important és:  la forma de parlar, saber fer factors sorpresa, talent, la veu personal.

L'entrevista és molt divertida, i Júlia fa unes entrades per a les preguntes molt bones, i fa que ells es sentin bé i parlin de coses personals i professionals.

Us penjo l'enllaç de l´entrevista per a que la pogeu escoltar i passar una bona estona.

http://www.ondacero.es/podcast_rss/1002799.xml



SOLIDARIA Intermon Oxfam

Júlia davant les diverses maneres de fer, tambéajuda els demès. Aquí us deixo amb una petita aportació de facebook .



Julia Otero compartió un enlace.
Julia participa en la campaña de Intermon Oxfam "Mesa para 7000 millones". Os ofrecemos el vídeo y la explicación del proyecto: http://bit.ly/R0RShv

Te invito a colaborar con 2 € y a sentarte a la Mesa para 7.000 millones, una mesa en la q

ue el único hambre que exista sea el hambre de justicia. Además, por cada donativo adicional de 2 €, harás que una persona que hoy no tiene acceso a alimentos suficientes pueda sentarse a la mesa y ocupar el lugar que le corresponde.
En este grupo ya somos 3 personas que apoyamos el trabajo de Intermón Oxfam para que las familias puedan tener los recursos necesarios para alimentarse. Gracias a nuestros donativos también hemos conseguido que 4 personas más puedan ejercer el derecho de sentarse a la mesa.


viernes, 30 de noviembre de 2012

"La falta de responsabilidad de los políticos es terrible"


He estat buscant entrevistes realitzades a Julia Otero i aquesta crec que és molt interessant per compartir-la al bloc. 

L'entrevista parla sobre la poca responsabilitat que tenen els polítics davant de les situacions de crisis en la que ens trobem. Tot i que és del 25 d'agost de 2010, com les coses segueixen igual o pitjor he cregut oportú publicar-ho, perquè la situació no és molt diferent. Cal esmentar que no he compartiré tota l'entrevista, ja que si el voleu lleguir-la os convido que aneu a la seva pàgina oficial. Espero que gaudiu d'aquesta lectura.



Cinco Días, 25 de agosto de 2010

Se muestra pesimista sobre las posibilidades de los españoles para salir de la crisis
Por: Julián Díez

El programa radiofónico Julia en la onda, que se emite en Onda Cero de lunes a viernes, de 4 a 7 de la tarde, cerró la temporada con casi 500.000 oyentes, en una línea de continuo ascenso. Su responsable mantiene la actividad también como productora de televisión y se muestra crítica con la evolución de la situación política y económica en España.

Mientras los otros medios parecen sufrir vaivenes, la radio da una imagen estable.
Los oyentes son fieles, hay un nicho. Además, creo que hemos notado muy favorablemente el final de la publicidad en la televisión pública. Nos han llegado anunciantes que, me da la impresión, antes ni se planteaban utilizar nuestro medio. Y eso ha tenido un impacto muy favorable en los ingresos.

¿Qué características especiales tiene la tarde para la radio?
El oyente nos llega ya con la actualidad conocida, por lo que debemos centrarnos más en elaborar e interpretar las noticias. Además, y es algo que no se suele conocer, hay una audiencia con preponderancia masculina, a diferencia de la mañana. Nuestro programa, por ejemplo, tiene cinco o seis puntos más de hombres. El horario también invita a dar un plus de entretenimiento.

¿Qué le gustaría cambiar para el próximo septiembre?
En mi programa hemos instituido la norma de hacer una especie de auditoría externa con nuestros oyentes tres veces al año. Nos llegan cientos de correos electrónicos y abrimos los micrófonos para que nos cuenten qué les gustaría escuchar. Con eso y lo que vamos observando, se puede llegar a algunas conclusiones para no conformarnos. Por ejemplo, detecto cierto hartazgo de la política. En cambio, funcionan bien ciertos temas a fondo que en ocasiones a los periodistas nos parece que pueden resultar poco atractivos. Además, el oyente parece cansado de las entrevistas de trámite, de personajes en giras de promoción que sólo hablan de "lo suyo". Y hay secciones que gozan de muy buena salud, como la de crónica negra o la de humor.

Parte de la radio está ideológicamente muy polarizada, ¿consigue sustraerse a esa situación?
Creo que tengo un público muy plural, porque tan pronto me acusan de izquierdista como de reaccionaria. Tampoco me molesta tener colaboradores que provoquen rechazos y adhesiones. Creo que entre mis colaboradores y mis oyentes hay personas de todo el arco ideológico. Me parece sano escuchar toda clase de opiniones, el que sólo oye las que le son cercanas termina por radicalizarse.




Altres preguntes que podeu trobar a l'entrevista:

¿Cómo ve la situación en la calle y cómo le parece que están afrontando la crisis el Gobierno y la oposición?

¿Y quiénes no lo han hecho?

¿Cómo valora la actitud de los periodistas?

¿Está España peor preparada que otros países para salir de ésta?

¿Cómo le ha afectado personalmente la crisis?






- Entrevista sencera:

http://www.juliaotero.net/web/index.php/2010/193-julia-otero-la-falta-de-responsabilidad-de-los-politicos-es-terrible

Entrevista realitzada per Julián Díez.

jueves, 29 de noviembre de 2012

¿No éramos todos iguales ante la ley?


El passat dia 28 de novembre, Julia va fer una entrada molt dura en el seu blog, de com es tracta favorablement al sector financer espanyol.

Fa una comparació molt forta, rotunda de com veu ella el sistema.

"Esto de la restructuración del sistema financiero español es lo más parecido para el cuerpo social a la sanguijuela que en otros tiempos colocaban los médicos en el cuerpo de los enfermos."

Ens informa de com la meitat dels diners que s'ha demanat per fer el rescat als bancs espanyols, la meitat se'l portara BANKIA, on aquelles persones que han confiat els seus diners en participacions preferent, perdran casi el 40% de la seva inversió. Sense contemplacions, per imposició de Brussel·les.

Però aquí no finalitza les retallades proposades per Brussel·les, també na de tancar mes de mil oficines i despatxar a 6 mi dels seus empleats, que són un 30% de la seva plantilla.

Aquests acomiadaments, segons el ministeri d'Economia, no patiran la rígida reforma laboral vigent. Sinó que l'hi donaran una indemnització superior als 20 dies per any treballat que marca la reforma laboral.

Això és beneficiós per aquest treballadors però Julia planteja unes preguntes molt clares "¿no éramos todos iguales ante la ley? ¿Por qué hay que hacer excepciones con los cajeros del banco y no por ejemplo, con las cajeras de un supermercado?"

Amb aquestes preguntes ens deixa fer una reflexió de la desigualtat que n'hi ha a Espanya.





Aquest és l'enllaç on trobareu l'entrada del seu blog.

http://blogs.ondacero.es/julia-otero/eramos-todos-iguales-ley_2012112800258.html

De los creadores de aeropuertos sin aviones, llegan las autopistas sin coches

El passat dia 27 de novembre, Júlia va fer una entrada al seu blog, on denuncia com es va construir peatges sense sentit al costat de carreteres gratuïtes, per la qual cosa aquest peatges no han sigut rentables econòmicament.

El títol per al bloc, fa referencia del també acerat de fer aeroports on no calien, ja que no hi havien vols. En els peatge passa el mateix. Tots dos casos van ser un desastre econòmicament parlant, pels diners invertits i com no s'ha pogut treure rendiment.

En el cas dels peatges, s'ha demanat una linea d'ajuda per a poder fer-hi fren als deutes causats.

Cal destacar la seva conclusió, que diu: "O sea, junto a los bancos ya hay otro sector que al parecer  no se puede dejar quebrar: las autopistas."

I per ultim la seva frase reflexiva i convincent per al lector.

"Hay días que a uno se le pone cara de bobo."



Podeu veure l´entrada en aquest enllaç.

Artícle extret de la seva pàgina oficial que parla sobre els integrants d'ETA i les seves víctimes.


Lo que necesitan es cárcel

En lo que va de año ETA ha matado a trece personas. Siendo escalofriante la cifra, es menos de la mitad de las víctimas que se ha llevado por delante ese otro terrorismo practicado por maridos, novios o amantes. Sesenta mujeres, la mayoría tras presentar muchas denuncias completamente inútiles, están enterradas bajo tierra después de haberlo estado en vida, esposadas por el miedo y el silencio.
Hay que exigir que, de una vez, los jueces apliquen el Código Penal, y si hay en él lagunas, que se acometan con urgencia las reformas jurídicas imprescindibles. ¿Por qué los magistrados no echan mano del destierro previsto en la ley para este tipo de delincuentes? ¿Por qué no se les persigue de oficio y basta -como antes ocurría con las violaciones- con que la mujer retire la denuncia para que la justicia abandone? Difícilmente una mujer perdonaría humillaciones y palizas si el futuro no fuera un lugar tan incierto e inhóspito como su presente.
La protección inmediata de una mujer maltratada y amenazada por su cónyuge debería ser inexcusable. Que no nos digan que eso costaría mucho dinero, porque bien que pagamos con nuestros impuestos choferes, coches y escoltas de personajes cuyo único riesgo si fueran solitos al trabajo, sería no encontrar aparcamiento.
Por último, estaría bien que Antena 3 aplicase, con la contundencia que todos descubrimos hace 15 días su código deontológico. Es indignante que cierto presentador acuda, a veces en nombre de maridos-verdugos, a pedir perdón y segundas oportunidades a mujeres maltratadas por que "él te quiere en el fondo, quizás tuvo un mal día". Lo que necesitan estos tipos no es amor, sino cárcel.
Julia Otero
Periodista






- Web consultada:

http://www.juliaotero.net/web/index.php/la-vanguardia/37-lo-que-necesitan-es-carcel

domingo, 25 de noviembre de 2012

Las mañanas de la uno


Avui tractarem l'entrevista que va fer Marilo en "Las mañanas de la uno" de tve a Júlia Otero.
L'entrevista es de fa uns mesos, del mes de juliol.


Per a començar l'entrevista parlen del nou programa d'entrevistes "Entrevista a la carta"que fa Júlia a tve i de la trajectòria de Julia per Tve i lo contenta que esta de tornar-hi.

Per a Júlia l'edat més important és els 40, ja que diu que és una edat en la qual saps el que has de fer, tens un grau alt de maduresa, saps el que vols, etc. i encara ets jove.

Seguidament parlen de com porta Júlia les critiques, de la seva tornada, ja que hi han sorgit conflictes per la seva ideologia. I ella molt serena respón "La profesión esta delante de todo" i es defensa contraatacant amb el significat d'idiologia.

Júlia diu, que quan entrevista, entrevista a l'individu, no al personatge. Vol dir que vol conèixer el que no es coneix de la persona.

Un altre tema que li pregunta Marilo a Júlia és per el braintrain i les entrevistes.
També li pregunta per el tipus de personatges que voldria entrevistar, però ella diu que entrevista al que ella vol i a qui vol, però fa una critica de com els gran empresaris no els i pots fer, o no concedeixen entrevistes.

Marilo aconseguix que Julia aclareixi el que va dir el altre dia al seu programa de radio a Onda Cero, ja que ella tenia diners en bolsa i els a perdut. I diu que tothom ha perdut diners directa o indirectament. Comença a recordar el que li deia els seus avis de la fam que passaven.

Júlia està orgullosa d'ella mateixa, però que a fet la seva feina sense trepitjar i sense fer mal a ningú.
I quan va ha entrevistar se'l prepara molt i saber-hi tot el que pot saber i més per a conèixer al entrevistat, i respectar-lo, sabent escoltan-lo.

L'entrevista és molt bona, ja que deixa veure a la Júlia professional i personal que no coenixem.

Us penjo, l'entrevista i us animo al que el vegeu, ja que pots aprendre molt de com fer una bona entrevista i com comportar-se quan t'entrevisten.



jueves, 22 de noviembre de 2012

Gran promocionadora dels vins del Penedès

El dia 15 de novembre, Julia Otero va estar a Vilafranca per presentar l'últim treball de la seva productora < Somos.som >. Aquesta presentació va tenir lloc al teatre Cal Bolet, on es van reunir el president de Bodegas Torres, Miguel A., acompanyat de la seva dona i del director del documental José Luis Gallego.

martes, 20 de noviembre de 2012

Júlia Otero nega a Twitter la autoría d'un artícle a favor de la independència de Catalunya

El dia 13 de novembre de 2012, la periodista va denunciar a la policia l'atribució d'opinió que ha circulat els últims dies per les xarxes socials.

La periodista i directora del programa de ràdio < Julia en la Onda > Julia Otero, ha sigut víctima d'una usurpació d'autoria a internet sobre un text a favor de la independència de Catalunya.

L'autora del text, Cristina Andrade, va escriure l'article el passat 17 d'octubre al seu blog < Jo vull opinar >. Ja ha demanat disculpes a la periodista, encara que ella afegeix que no és responsable de la vinculació de l'article amb Julia Otero.

Julia Otero a més de negar l'autoria del text de Twitter, també ha iniciat una denúncia per usurpació de personalitat. Vol que la Policia Nacional investigi  aquest text des de el dia de la seva publicació.

domingo, 18 de noviembre de 2012

Biografia

Júlia Otero Pérez va néixer a Monforte de Lemos, província de Lugo, el 6 de maig de 1959.
Quan estudiava el primer curs de la carrera, un amic li va proposar que l'acompanyés a un programa radiofònic sobre cinema, Protagonista, el cinema, a Ràdio Sabadell. Júlia, que llavors tenia 17 anys, no només va acceptar l'oferta, sinó que va acabar convertint-se en la directora i presentadora de l'espai. Entre els 19 i els 24 anys, Júlia es va enfrontar a un tumor abdominal, tot i que en cap moment va deixar la seva tasca a la ràdio. El 1980 va recalar a Ràdio Joventut de Barcelona, ​​i el 1981, a Ràdio Miramar de Barcelona, ​​on va exercir el càrrec de redactora dels serveis informatius. El 1982, va codirigir i presentar el magazine dels matins Ràdio a la vista.  
El 1983 va dirigir el programa Cafè.
Més tard, el 1986, va exercir les funcions de reportera d'exteriors del programa Més ràdio. Aquest mateix any va ser contractada per la Cadena COPE per dirigir i presentar un programa de participació en la matinada: Crònica de l'alba.
La seva carrera televisiva s'inicia el 1987 amb el programa de debats Una història particular que s'emetia en directe al circuit català de Televisió Espanyola. La popularitat amb majúscules li va arribar a Júlia Otero quan Televisió Espanyola li encarrega per a la temporada 1988/1989 la presentació del magazine-concurs 3 x 4, amb el qual va aconseguir uns espectaculars índexs d'audiència.Després de l'èxit de 3 x 4, Televisió Espanyola va encarregar a Júlia la direcció i presentació del programa La Lluna. Pel seu treball a la Lluna, Julia va rebre el premi "Ones 89" en la categoria de Televisió. Al juny de 1990 col · labora al programa "Protagonistes" de la COPE. També aquest any va dirigir i presentar a TVE el programa de cap d'any, Telepasión espanyola, debutant com a cantant en interpretar el clàssic Blue Moon. El 1991, va dirigir i presentar un total de 22 programes de la Ronda a TVE-1.
 En aquest mateix any, Júlia Otero torna a la ràdio amb el programa La ràdio de Júlia a Onda Cero.
Per aquest programa Júlia Otero va obtenir el 1994 l'Antena d'Or i el premi Ondas. 
El 1992, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona, ​​presenta Jocs de Nit a TV3.
En 1993 va dirigir a Antena 3 el concurs Els cinc sentits.
El 1995 va tornar a Televisió Espanyola per dirigir i presentar el programa Un passeig pel temps.El 1997 és una de les prestigioses firmes d'opinió del diari La Vanguardia.
El setembre de 1998 Júlia torna a la televisió per presentar el programa informatiu La setmana que ve. El gener de 1999 l'ONCE ven les seves emissores al grup Telefónica i el 2 d'agost d'aquest mateix any, els nous propietaris d'Onda Cero decideixen suspendre l'emissió del programa La ràdio de Júlia. L'11 de novembre va presentar l'apartat de ràdio internacional i publicitat radiofònica en el lliurament dels premis Ondas. El 16 de desembre va participar en un xat organitzat per La Vanguardia en què va respondre a totes les preguntes que li van fer els seus oients. Des del 10 d'octubre i durant 42 setmanes, va publicar al suplement dominical d'El País una sèrie d'entrevistes a diferents personatges de la vida pública. Júlia va enviar un missatge al fòrum de matriz.net en què anuciava la seva tornada a la televisió en haver acceptat l'oferta de TV3 per dirigir i presentar el magazín de tarda La Columna que va començar la seva emissió el 2 d'octubre de 2000. El 17 de desembre de 2000 la vam poder veure al costat de Ramón Pellicer presentant La Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a l'esquizofrènia i altres malalties mentals greus. Entre el 3 de setembre de 2001 i el 12 de juliol de 2002 es va emetre la segona temporada de La Columna. El 16 desembre 2001 va tornar a formar parella amb Ramon Pellicer presentant la desena edició de La Marató de TV3, en aquesta ocasió destinada a recaptar fons per a la investigació del virus d'immunodeficiència humana (VIH) que causa la sida.La tercera temporada de La Columna es va emetre entre el 9 de setembre de 2002 i el 11 de juliol de 2003. El 15 setembre 2003 va arrencar la quarta i última temporada de La Columna.A la temporada 2004-2005 va dirigir i presentar a La Primera de TVE el programa d'entrevistes, humor i debat Les Cireres. L'any 2006 va suposar el retorn de Júlia Otero a la ràdio. De la mà de Luis del Olmo, va presentar l'últim tram de Protagonistes, aportant el seu estil i experiència al capdavant del micròfon, fins a juliol de 2007. Durant aquest temps ha estat presentant No em ratllis! a TV3. Des de setembre de 2007 Julia Otero ha tornat a Onda Cero on presenta i dirigeix ​​el programa Júlia en la Onda.El 2012 Júlia Otero torna a TVE amb Entrevista a la carta.

Us deixem amb aquest vídeo on apareixen els diferents programes que ha presentat Júlia Otero:
                      Extret de:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BVYtXFGa0U#!

Informació extreta de: http://www.juliaotero.net/web/
                                                        

sábado, 17 de noviembre de 2012

Una bona comunicadora

Al mòdul de l'escola d'educació infantil ens han demanat que trièssim un  bon comunicador i que el seguissim a travès de les xarxes socials que té:

- Twitter

- Facebook

- Web

- Programa de ràdio

-Bloc de Júlia Otero

Nosaltres hem escollit com a bona comunicadora que és la Júlia Otero, periodista. Actualment presenta i dirigeix el programa Julia en la Onda.

Intentarem recollir la màxima informació per afirmar que Julia Otero és una bona comunicadora.