domingo, 18 de noviembre de 2012

Biografia

Júlia Otero Pérez va néixer a Monforte de Lemos, província de Lugo, el 6 de maig de 1959.
Quan estudiava el primer curs de la carrera, un amic li va proposar que l'acompanyés a un programa radiofònic sobre cinema, Protagonista, el cinema, a Ràdio Sabadell. Júlia, que llavors tenia 17 anys, no només va acceptar l'oferta, sinó que va acabar convertint-se en la directora i presentadora de l'espai. Entre els 19 i els 24 anys, Júlia es va enfrontar a un tumor abdominal, tot i que en cap moment va deixar la seva tasca a la ràdio. El 1980 va recalar a Ràdio Joventut de Barcelona, ​​i el 1981, a Ràdio Miramar de Barcelona, ​​on va exercir el càrrec de redactora dels serveis informatius. El 1982, va codirigir i presentar el magazine dels matins Ràdio a la vista.  
El 1983 va dirigir el programa Cafè.
Més tard, el 1986, va exercir les funcions de reportera d'exteriors del programa Més ràdio. Aquest mateix any va ser contractada per la Cadena COPE per dirigir i presentar un programa de participació en la matinada: Crònica de l'alba.
La seva carrera televisiva s'inicia el 1987 amb el programa de debats Una història particular que s'emetia en directe al circuit català de Televisió Espanyola. La popularitat amb majúscules li va arribar a Júlia Otero quan Televisió Espanyola li encarrega per a la temporada 1988/1989 la presentació del magazine-concurs 3 x 4, amb el qual va aconseguir uns espectaculars índexs d'audiència.Després de l'èxit de 3 x 4, Televisió Espanyola va encarregar a Júlia la direcció i presentació del programa La Lluna. Pel seu treball a la Lluna, Julia va rebre el premi "Ones 89" en la categoria de Televisió. Al juny de 1990 col · labora al programa "Protagonistes" de la COPE. També aquest any va dirigir i presentar a TVE el programa de cap d'any, Telepasión espanyola, debutant com a cantant en interpretar el clàssic Blue Moon. El 1991, va dirigir i presentar un total de 22 programes de la Ronda a TVE-1.
 En aquest mateix any, Júlia Otero torna a la ràdio amb el programa La ràdio de Júlia a Onda Cero.
Per aquest programa Júlia Otero va obtenir el 1994 l'Antena d'Or i el premi Ondas. 
El 1992, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona, ​​presenta Jocs de Nit a TV3.
En 1993 va dirigir a Antena 3 el concurs Els cinc sentits.
El 1995 va tornar a Televisió Espanyola per dirigir i presentar el programa Un passeig pel temps.El 1997 és una de les prestigioses firmes d'opinió del diari La Vanguardia.
El setembre de 1998 Júlia torna a la televisió per presentar el programa informatiu La setmana que ve. El gener de 1999 l'ONCE ven les seves emissores al grup Telefónica i el 2 d'agost d'aquest mateix any, els nous propietaris d'Onda Cero decideixen suspendre l'emissió del programa La ràdio de Júlia. L'11 de novembre va presentar l'apartat de ràdio internacional i publicitat radiofònica en el lliurament dels premis Ondas. El 16 de desembre va participar en un xat organitzat per La Vanguardia en què va respondre a totes les preguntes que li van fer els seus oients. Des del 10 d'octubre i durant 42 setmanes, va publicar al suplement dominical d'El País una sèrie d'entrevistes a diferents personatges de la vida pública. Júlia va enviar un missatge al fòrum de matriz.net en què anuciava la seva tornada a la televisió en haver acceptat l'oferta de TV3 per dirigir i presentar el magazín de tarda La Columna que va començar la seva emissió el 2 d'octubre de 2000. El 17 de desembre de 2000 la vam poder veure al costat de Ramón Pellicer presentant La Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a l'esquizofrènia i altres malalties mentals greus. Entre el 3 de setembre de 2001 i el 12 de juliol de 2002 es va emetre la segona temporada de La Columna. El 16 desembre 2001 va tornar a formar parella amb Ramon Pellicer presentant la desena edició de La Marató de TV3, en aquesta ocasió destinada a recaptar fons per a la investigació del virus d'immunodeficiència humana (VIH) que causa la sida.La tercera temporada de La Columna es va emetre entre el 9 de setembre de 2002 i el 11 de juliol de 2003. El 15 setembre 2003 va arrencar la quarta i última temporada de La Columna.A la temporada 2004-2005 va dirigir i presentar a La Primera de TVE el programa d'entrevistes, humor i debat Les Cireres. L'any 2006 va suposar el retorn de Júlia Otero a la ràdio. De la mà de Luis del Olmo, va presentar l'últim tram de Protagonistes, aportant el seu estil i experiència al capdavant del micròfon, fins a juliol de 2007. Durant aquest temps ha estat presentant No em ratllis! a TV3. Des de setembre de 2007 Julia Otero ha tornat a Onda Cero on presenta i dirigeix ​​el programa Júlia en la Onda.El 2012 Júlia Otero torna a TVE amb Entrevista a la carta.

Us deixem amb aquest vídeo on apareixen els diferents programes que ha presentat Júlia Otero:
                      Extret de:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BVYtXFGa0U#!

Informació extreta de: http://www.juliaotero.net/web/
                                                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario