domingo, 16 de diciembre de 2012

Conclusió: bona comunicadora


Després d’anar observant, seguint, analitzant i escoltant a Júlia Otero en diversos llocs, i tenint en compte tot allò que ha fet durant al llarg de la seva carrera professional, vam arribar a la conclusió (tenint en compte el que hem après durant tot el curs a classes de COED i també amb el llibre “Com parlar bé en públic”) que Júlia Otero és una bona comunicadora perquè:

1.       La seva forma de parlar és clara, no utilitza paraules de cap argot especial i ho fa d’una forma entenedora.

2.       S’expressa amb naturalitat, sense dir moltes frases complexes.

3.       Utilitza l’humor per a fer els seus discursos més divertits i perquè tothom presti atenció i tingui interès en el que esta dient.

4.       En alguns moments utilitza citacions perquè veiem que és una persona culta i així pugui captar l’atenció del públic.

5.       Expressa la seva opinió clarament, de manera que no tingui un doble sentit.

6.       Parla i es fa escoltar a través de diferents medis (ràdio, televisió, facebook, bloc, twitter...), on es poden observar totes les característiques anomenades anteriorment.

7.       Parla de temes d’actualitat, sobretot es basa més en la política, per cridar l’atenció del seu públic i l’interès de molta gent.


Aquesta és la nostra bona comunicadora.

Facebook



Júlia Otero aquest divendres va compartir aquest enllaç ¿El hobbit? Más de lo mismo on deia que a Carlos Boyero li aburria aquesta pelicula tant com a ella. I que van tenir bronca amb els adoradors de la trilogia del senyor dels anells.

I també va penjarr aquesta  foto on informa que són un total de 8.500 amics a Facebook i dóna les gràcies.



Vacances i les carreteres



Queda gairebé una setmana i poc per les vacances de Nadal. I volíem penjar aquest article ja que creiem que es una bona noticia.
Es titula “ No todo es malo”
I ens parla sobre que aquest estiu s'ha matat molta menys gent a les carreteres. No se sap si per prudència o per desistiment de les vacances, però la xifra surt així.
Esperem que aquestes vacances de nadal es baixi molt més la xifra i us desitgem unes bones vacances a tots!

Aquí teniu l’enllaç

No em ratllis!

No em ratllis és un programa de TV3 on els infants des de la seva innocència, fan sovint preguntes d'adult sobre temes de la vida quotidiana. El rpograma és presentat per Júlia Otero i cada setmana tenen un convidat diferent, que establiran diàleg i debat entre els nens.

La postura que manté la presentadora és molt còmode i molt natural, els hi fa preguntes als nens i aquests amb la seva innocència responen el que creuen. Ulilitza un registre més col·loquial ja que tracta amb nens.

Us deixem amb aquest enllaç on podeu trobar un resum del programa:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/442709

sábado, 15 de diciembre de 2012

Titulares que hielan la sangre


Vam llegir aquest article i ens va sorprendre molt. Júlia ens parla sobre una actualitat, que ens està afectant ara, la crisis. I ens comenta que a Grècia s’autoritzarà la venta d’aliments caducats a un preu menor a l’original.

“Quién más quién menos se ha comido alguna vez un producto caducado” ens diu Júlia Otero. I ens explica que encara que les empreses solen actuar amb excés per protegir la seva reputació però tot i això aquests aliments tenen qualitat dubtosa.

Si voleu llegir més sobre aquest article us deixem l’enllaç:

viernes, 14 de diciembre de 2012

Entretenir



Com tota bona comunicadora, ha de saber entretenir i despertar un interés al públic que la está escoltant. I com una bona seguidora de facebook comparteix fotos per entretenir, donar un missatge, o fer pensar.

Algunes fotos compartides ens són aquestes:




jueves, 13 de diciembre de 2012

Cero patatero


El 7 de desembre del 2012, Julia Otero va publicar un article a “El Periódico” on ens parla del Consell de Ministres que no han fet res per no re valoritzar les pensions o crear un impost estatal sobre els depòsits bancaris. Y ens explica el nou impost sobre els depòsits bancaris.


És un article d’opinió, on ella ens dóna la seva opinió tal qual com la pensa. Utilitza frases com “Resulta que el Gobierno se ha sacado de la manga – o tal vez habría que decir que del cubilete…”

Julia Otero és molt directe i franca en dir les coses, utilitza també en algunes frases un llenguatge familiar, no tant formal. Però crec, que es una bona mesura per integrar a la gent i dóna una certa confiança.
Si voleu llegir l’article aquí us deixem l’enllaç:


martes, 11 de diciembre de 2012

Tweet


Després de la reforma que va presentar el ministre d'educació José Ignacio que obliga a les comunitats amb llengua cooficial a garantir "en totes les etapes educatives obligatòries que les llengues cooficials siguin oferides en les diferents assignatures en proporcions equilibrades en el número d'hores lectives". Si no ho fan, hauràn d'oferir als pares la possibilitat d'escollir la llengua vehicular.

D'aquí els tweets que escriu Júlia Otero:



lunes, 10 de diciembre de 2012

Ayudadme a acabar la frase:

El passat 9 de desembre, Julia Otero va publicar al seu Facebook una frase que crec que val la pena publicar, ja que fa participar a totes aquelles persones que vulguin mostrar la seva opinió. Gràcies a aquesta frase podem demostrar que la fa ser una bona comunicadora, ja que fa que el públic interactuin amb ella.

Foto: Ayudadme a acabar la frase: "Cada vez que escucho hablar a Fátima Báñez................"


"Cada vez que escucho hablar a Fátima Báñez................"

A dia d'avui, aquesta frase ha sigut acabada per unes 249 persones, evidentment també hi ha comentaris que no necessàriament acaben la frase.





- Web consultada:

https://www.facebook.com/juliaoterosomossom


jueves, 6 de diciembre de 2012

Júlia en la Onda

Ahir dia 5 de desembre del 2012, Júlia Otero va entrevistar al cuiner Carlos Herrero, per parlar del seu nou llibre "Mis recetas favoritas".

Durant l'entrevista, Júlia va llegint cites que apareixen en el llibre i li va preguntant sobre aquestes, per exemple li pregunta quin aliment mai hi afageix als seus plats, ell li respón la mantega, el formatge i la llet. Parlen del menjar de la crisis o de reciclatge, que abans en època de guerra era molt comú i que ha tornat a aparèixer. A la Júlia li sobte que en el llibre parli bé del menjar precuinat, ell afirma que és bo i que sempre es pot millorar afegint-hi el que falti o el que vulguis.
En el llibre hi ha un capítol sencer que parla de les truites de patates, Carlos Herrero diu "Voy buscando la tortilla de patatas perfecta por España" no ha trobat cap que superi a la de la seva mare.
L'entrevista finalitza parlant d'una pregunta que li va fer Carlos Herrera al president d'Espanya, ja que l'entrevistat és apolític.
 
L'entrevista es fa amena ja que Júlia explica anècdotes, amb això aconsegueix un clima familiar i proper. Es nota que són amics entre ells ja que demostren una actitud còmode i amigable.

Us deixem l'entrevista per si la voleu escoltar:

http://podcast.ondacero.es/mp_series1/audios/ondacero.es/2012/12/05/00115.mp3

martes, 4 de diciembre de 2012

Buenafuente i Berto "TODO ESTO NO TENDRÍA SENTIDO SI NO HUBIERA UNA BUENA QUÍMICA PERSONAL


Avui parlaré de l'entrevista que Júlia fa a berto i bonafuente.

Comença, parlant de com van ser els seus principis als mitjans de comunicació, que casualment tots dos han fet el mateix recorregut. Primer radio, televisió i ara el teatre.

L'entrevista és per parlar de la nova obra de teatre "NADIE SABE NADA" . Júlia molt curiosa li pregunta el perquè d'aquest títol. Ells responen en forma d'anècdota i que és una expressió que un dia li van dir a Buenafuente per a tractar de treure'ls del amunt i que deixara d'insistir.

L'entrevista es va desenvolupam de forma molt amistós i familiar.

Comencen a explicar de què tracta l'obra i Julia pregunta si esta guionitzat, ja que l'obra és una diàleg entre ells. Buenafuente diu que n'es una obra tota plena d'improvisacions. Això fa que Júlia els sorprèn amb quan planteja una pregunta trampa la qual ells cauen, i és la següent: Si l'obra es basa en un diàleg improvisat, quan aquestes diàlegs es vagin repetint de forma continuada, alguns gags que sorgeixen tornaran a pareixen per què funcionen, però lo que s'anirà perdent improvisació i se convertira en un guio.

Aquesta pregunta afirmació els sobte a tots dos, i ho reconeixen, però intentaran que no sigui així ja que entre ells hi ha molta quimica i es coneixen molt bé.

En l'entrevista critiquen l'estat de la crisis de les televisions i comparen els programes espanyols amb els dels americans.

Aprofiten per a fer una previsió del futur, de la tecnologia informàtica i la televisió. On la televisió que avui coneixem desapareixerà i es reinventara en una televisió que la podrem configurar nosaltres desde bases de dades, fent las teva pròpia parrilla televisiva.

En el tema de l'humor, cal dir que, Julia intenta explicar  o recordar acudits de com es comunicant les persones majors del poble i comencen tots tres a fer humor. Julia intenta explicar un altre acudit, però la realitat que no es la seva especialitat, lo seu es mes, l'humor sarcàstic i metafòric de la critica.

A continuació parlen de les descobertas que a fet Buenafuente, de personatges còmics com Goodoy i Berto.

Per a ell el que es important és:  la forma de parlar, saber fer factors sorpresa, talent, la veu personal.

L'entrevista és molt divertida, i Júlia fa unes entrades per a les preguntes molt bones, i fa que ells es sentin bé i parlin de coses personals i professionals.

Us penjo l'enllaç de l´entrevista per a que la pogeu escoltar i passar una bona estona.

http://www.ondacero.es/podcast_rss/1002799.xml



SOLIDARIA Intermon Oxfam

Júlia davant les diverses maneres de fer, tambéajuda els demès. Aquí us deixo amb una petita aportació de facebook .



Julia Otero compartió un enlace.
Julia participa en la campaña de Intermon Oxfam "Mesa para 7000 millones". Os ofrecemos el vídeo y la explicación del proyecto: http://bit.ly/R0RShv

Te invito a colaborar con 2 € y a sentarte a la Mesa para 7.000 millones, una mesa en la q

ue el único hambre que exista sea el hambre de justicia. Además, por cada donativo adicional de 2 €, harás que una persona que hoy no tiene acceso a alimentos suficientes pueda sentarse a la mesa y ocupar el lugar que le corresponde.
En este grupo ya somos 3 personas que apoyamos el trabajo de Intermón Oxfam para que las familias puedan tener los recursos necesarios para alimentarse. Gracias a nuestros donativos también hemos conseguido que 4 personas más puedan ejercer el derecho de sentarse a la mesa.